Zavařování v troubě

 

JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ

Já už jinak ani nezavařuji.

Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky. POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT!!!       S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ.
Troubu nastavíme na 250°C. Na dno plechu dáme starou plenu nebo utěrku a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-3cm. Na plech dáváme skleničky a zavařujeme. Skleničky od Kunovjanky - na plech se jich vejde 8ks, zavařujeme je 5-8 minut na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Velké "klasické" sklenice - na plech se jich vejde 6ks a zavařujeme je 10 - 12 minut se zapnutým horkým vzduchem. Dle potřeby doléváme horkou vodu.
Všechny zavařené sklenice potom obracím do druhého dne víčkem dolů.


Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby budou napůl syrové. Do druhého dne dojdou a budou po otevření úúúúúúžasně křupavé.


Vyzkoušejte a už jinak zavařovat nikdy nebudete!